Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Trespa gevelbekleding: uitvoeringen & prijs

Op zoek naar een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en polyvalent materiaal om je gevel mee te bekleden? Dan is Trespa enorm interessant om te overwegen. Met deze kunststof platen of planken kan je vele kanten uit qua kleur, design, patroon, … Er is een Trespa gevelbekleding voor elk type woning. Ontdek hier meer over dit neusje van de zalm qua kunststof gevelbekleding!

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Mogelijke uitvoeringen
Trespa gevelbekleding: prijs
Hoe Trespa gevelbekleding plaatsen?
Waarom ervaren gevelwerker kiezen?
Ontvang gratis meerdere offertes

 

 

Wat is Trespa gevelbekleding precies?

Trespa is in feite een merknaam en geen materiaalnaam. Deze fabrikant produceert hoogwaardige ‘High Pressure Laminate’-platen en -planken. Die bestaan uit samengeperste houtvezels met een harde kunststof toplaag aan de buitenkant. Veel vakspecialisten werken met Trespa en dat is geen toeval. Trespa gevelbekleding is vooral populair bij:

  • Volledige of gedeeltelijke gevelbekleding
  • Dakranden
  • Balkons
  • Dakkapellen

Wil jij je gevel deels of volledig bekleden met Trespa? Neem dan zeker contact op met meerdere gespecialiseerde gevelwerkers in je buurt. Zo vergelijk je gericht hun aanbod, adviezen, prijzen, uitvoertermijnen, … Start je aanvraag hier!

trespa gevelbekleding

 

Voor- en nadelen van gevelbekleding in Trespa

Trespa zie je regelmatig terug in het straatbeeld. Soms enkel bij de dakranden van een woning, soms bij een volledige voor- of zijgevel. Deze mix van houtvezels en kunststof heeft dan ook grote troeven als buitenbekleding voor je woning. En zijn er ook nadelen aan verbonden? Hieronder overlopen we beide:

 

Voordelen Trespa gevelbekleding

  • Lange levensduur: dankzij de duurzame kunststof toplaag gaat Trespa makkelijk tot 40 jaar mee. Dat is een pak langer dan bv. een houten gevelbekleding.
  • Kleurvast en waterdicht: Trespa is uitstekend bestand tegen uv-straling en andere weersinvloeden. De platen of planken verkleuren dus niet na verloop van tijd en blijven er helemaal als nieuw uitzien. Bovendien zijn ze ook 100% waterdicht en krijg je dus niet met vochtproblemen te maken.
  • Brede waaier aan uitvoeringen: je zal versteld staan van de talloze mogelijkheden van Trespa. Een houtlook, een metaallook, glanzend of mat, meerdere structuren, … Met dit materiaal zijn er geen grenzen en maak je van jouw gevel een echt pareltje.
  • Weinig tot geen onderhoud: in tegenstelling tot hout of crepi is er bij een Trespa gevel geen onderhoud nodig. Er is geen schilderbeurt nodig na een aantal jaren, je moet geen gevelreiniger inschakelen, … Gewoon even schoonmaken met een neutraal reinigingsmiddel volstaat al. Ook schimmels, algen, houtrot, … krijgen geen kans bij een Trespa gevelplaat.
  • Brandvertragend: Trespa gevelplanken zijn niet onbrandbaar, maar wel sterk brandvertragend. Een mogelijke brand zal zich dus niet snel verspreiden dankzij deze gevelbekleding. Bovendien bestaan er varianten die extra brandveilig zijn.

 

Nadelen Trespa gevelbekleding

  • Moeilijk om te bewerken: een Trespa gevelplaat verzaag je niet makkelijk zoals echt hout. Daarvoor heb je stevig en gespecialiseerd gereedschap nodig. Om deze reden is doe-het-zelven met Trespa allesbehalve vanzelfsprekend.
  • Zwaar materiaal: gevelpanelen van Trespa zijn niet licht van gewicht zoals andere kunststof bekledingen. Bij een dikte van 6 mm loopt het gewicht op tot 8,5 kg per m². Daarom is een vakkundige, correcte plaatsing van zulke platen erg belangrijk.

 

Mogelijke uitvoeringen van Trespa gevelbekleding

De grootste troef van Trespa? Dat is allicht het brede scala aan mogelijkheden. Er bestaat een gevelbekleding in Trespa voor elke woning. Samen met je gevelspecialist hak je onder meer de volgende knopen door:

 

  • Kleur: de architecturale mogelijkheden van Trespa zijn zo goed als eindeloos. En dat begint bij de kleuren. Elk type plank of paneel is verkrijgbaar in een brede waaier aan tinten. Zo is er vast en zeker een kleur die perfect bij de rest van jouw woning past.
  • Vorm: de klassieker is de Trespa gevelplaat die je in meerdere formaten kan verkrijgen (voor dakranden, dakkapellen, …). Maar daarnaast zijn er ook Trespa gevelplanken en Trespa rabatdelen. Die laatste zijn vooral geschikt om een volledige gevel mee te bekleden.
  • Design: ook hier zijn er tal van opties. Zo is de Trespa gevelbekleding met een houtlook erg populair als alternatief voor echt hout. Deze fabrikant biedt ook nog panelen en planken aan met de look van metaal en van natuurlijke materialen als basalt, kalksteen, …
  • Afwerking: afhankelijk van het type plaat of plank die je kiest, zijn er ook nog meerdere afwerkingen mogelijk. Denk bv. aan een luxueuze satijnglans, een matte afwerking, fonkelende details, …

 

Welke gevelbekleding in Trespa kies ik het best?

Dat hangt vooral van jouw woning en je persoonlijke smaak af. Hou je van de landelijke stijl van hout, maar zie je op tegen het onderhoud? Dan is Trespa gevelbekleding met een houtlook ideaal. Mag het wat strakker en moderner? Dan zijn er meerdere unikleuren, metaaldesigns, … Een expert toont je graag alle opties voor jouw woning!

Meerdere gespecialiseerde Trespa-experts vergelijken? Dat kan volledig gratis en vrijblijvend via onze offerteservice. Ontvang nu meerdere offertes op maat!

 

Trespa gevelbekleding: prijs

De prijs voor Trespa gevelbekleding hangt vooral af van de gekozen uitvoering, of het om een kleine of grote oppervlakte gaat, … Ook de keuze om je gevel tegelijk ook te isoleren, bepaalt mee hoeveel je project zal kosten. Gemiddeld mag je rekenen op de volgende prijzen voor Trespa gevelbekleding:

  • Prijs Trespa gevelbekleding zonder isolatie: 75 à 115 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
  • Prijs Trespa gevelbekleding met isolatie: 85 à 160 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

Graag een totaalprijs voor jouw gevelproject met Trespa? Vul dan gewoon het offerteformulier van Solvari in. Binnen enkele werkdagen nemen meerdere experts in je buurt contact  met je op voor een offerte op maat. Kom nu in contact met Trespa-experts in jouw regio!

 

gevelbekleding trespa

 

Hoe Trespa gevelbekleding plaatsen?

Door het behoorlijke gewicht en de moeilijke bewerkbaarheid van Trespa laat je de plaatsing best over aan een gevelwerker die veel ervaring heeft met dit materiaal. Zo’n expert volgt deze stappen:

 

  1. Gevel voorbereiden en isolatie plaatsen

    Een expert zal altijd eerst je huidige gevel analyseren en kijken of er voorbereidende werken nodig zijn. Wil je bv. dakranden in Trespa, maar heb je nog oude houten boorden? Dan zal hij die eerst verwijderen. Gaat het om het bekleden van de gevel? Dan is het ook een goed idee om eerst buitengevelisolatie aan te brengen. Zo vernieuw je je gevel én verlaag je je energiefactuur.

  2. Houten of metalen rasterwerk aanbrengen

    Tegen je huidige buitenmuur of je gevelisolatie brengt je expert dan een raster in hout of metaal aan. Zo komt er een luchtspouw te zitten tussen die buitenmuur/isolatie en je gevelplaten in Trespa. Dankzij die ventilatie blijft je nieuwe gevelbekleding altijd mooi droog en stabiel.

  3. Trespa gevelbekleding monteren

    Ten slotte monteert je vakspecialist de Trespa gevelplaten of -planken op het regelwerk. Dat kan zowel horizontaal als verticaal, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Hij laat hierbij een voeg van 1 cm tussen de platen zodat ze niet tegen elkaar gaan duwen. Afhankelijk van het project werkt hij met een verlijming of met speciale schroeven.

 

Waarom een ervaren gevelwerker kiezen?

Niet elk vakbedrijf heeft evenveel ervaring met een materiaal als Trespa. Sommige zijn bv. meer gespecialiseerd in crepi, steenstrips, … Ga daarom enkel in zee met een vakspecialist die veel expertise heeft rond deze specifieke gevelbekleding. Zo ben je zeker van…

 

  • Advies op maat: welke type Trespa gevelplaat kies jij het best voor je project? Welke uitvoeringen passen goed bij jouw woning? Zijn er eventuele voorbereidende werken nodig? Met een Trespa-expert krijg je gegarandeerd gericht advies dat jouw project tot een succes maakt.
  • Optimale plaatsing: een gevelspecialist weet exact waarop hij moet letten voor een vakkundige, duurzame plaatsing van je Trespa gevelplaten of -planken. Van de vereiste voeg tussen de platen tot het juiste type bevestigingsschroeven, … Dankzij zo’n optimale plaatsing gaat je nieuwe gevelbekleding erg lang mee.
  • Breed aanbod: een gespecialiseerd vakbedrijf biedt een brede waaier aan Trespa gevelplanken en -panelen aan. Wil je zeker zijn van het breedst mogelijke gamma aan opties? Vergelijk dan zeker meerdere vakbedrijven in je buurt.
  • Premies & financiële voordelen: laat je ook gevelisolatie plaatsen? Dan kom je in aanmerking voor de Mijn VerbouwPremie als je samenwerkt met een aannemer. En is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je op alle kosten slechts 6% btw in plaats van 21%.

De juiste gevelwerker voor jouw project? Die vind je door meerdere vakspecialisten te vergelijken via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers